Zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd tegen Twente Buzzards op het programma. Door de eerdere (onnodige) verloren wedstrijden was de motivatie bij dames 2 groter dan groot om te winnen. Nadat er 45 minuten was warmgelopen, door een ongelukkige planning bij de plaatselijke volleybalvereniging, kon de wedstrijd beginnen.

Voortvarend gingen beide teams van start. Het werd snel duidelijk dat het fysiek spel tegen ervaring op niveau ging worden. Er werd veel toegelaten door de scheidsrechters aan beide kanten, waardoor het lastig was om tot scoren te komen. De voorsprong was klein, maar het was een begin.
Stand Q1 13-10

Er werd hard gewerkt aan de kant van Tubbergen. Mooie aanvallen werden er gespeeld. Wederom bleek dames 2 erg sterk te zijn in de verdediging, toch wel een krachtpunt van dit team. De frustratie liep op bij de tegenstander, hier profiteerde dames 2 dankbaar van met een run van 9-0. De bank moedigde aan en dit werkte door op het veld.
Ruststand 34-21 (21-11)

Het beruchte 3e kwart stond weer voor de deur. Hoe kan het dat bijna ieder team van Jolly Jumpers hier last van heeft. Er werd wederom hard gewerkt, maar er werd te snel en te slordig met de bal omgegaan. Er werd gekozen voor eigen succes in plaats van team belang. Twente Buzzards raakten in een flow en kwamen steeds dichterbij.
Stand Q3 43-41 (9-20)

De neuzen werden dezelfde kant in gezet. Het was alles of niets. Het ging niet zo zijn dat de punten mee naar Hengelo gingen, dat was een ding wat zeker was. Tactiek werd veranderd en dit bleek DE uitkomst van de wedstrijd te zijn. Langzaam maar zeker werd de voorsprong weer groter. Een 14-0 rund werd er even uitgeperst en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld.
Eindstand 67-49 (24-8)

De overwinning werd nog even gevierd bij het Oktubberfest met elkaar.

De volgende wedstrijd die de dames spelen is op 4 november om 15.45 tegen Excercitia in Eelde.

Categories: Nieuws