Zaterdag 28 oktober staat er een belangrijke wedstrijd voor Jolly Jumpers Dames op het programma. Om 17.00 uur wordt er gespeeld tegen BC Triple Treat in Haarlem. Triple Treat is nog ongeslagen in de competitie en de Jumpers willen dit doorbreken.

Het eerste kwart zijn beide teams aan elkaar gewaagd. In de stand gaat het gelijk op. Er worden aan beide kanten goed aanvallen gespeeld en de open man gevonden. In de verdediging moet er bij de Tubbergse dames een tandje bij. De hele week is er getraind op de verdediging en langzamerhand komt het naar boven. Het eerste kwart eindigt in een 19-18 achterstand voor Jolly Jumpers.

Het team uit Tubbergen weet dat er beter gespeeld kan worden en vooral in de verdediging. Het tweede kwart begint weer hetzelfde. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Triple Treat scoort te makkelijk en de Jumpers moeten meer druk geven. Dit wordt gedaan en er wordt meteen geprofiteerd in de aanval. Een paar mooie fast breaks en schoten zorgen voor een voorsprong voor Jolly Jumpers. Met een stand van 30-42 zoeken de teams de kleedkamers op.

In het derde kwart bleven de Tubbergse dames steady en slim spelen. Triple Treat heeft moeite met scoren en zoekt de 1-1 aanvallen op. De Jumpers spelen mooi basketbal en weten het gat nog groter te maken. Het laatste kwart gaat in met een 41-63 voorsprong voor de roodhemden.

Het vierde kwart spelen de Jumpers de wedstrijd goed uit. Er worden lange en goede aanvallen uitgespeeld en er is controle over de wedstrijd. De communicatie wordt steeds beter aan de kant van de uitploeg. Triple Treat gaan voor zichzelf spelen en weten dat de koek op is. De winst gaat mee naar Tubbergen.

Jolly Jumpers wint met 61-84 van Triple Treat. Een goede en belangrijke winst voor de dames. Volgende week zaterdag wordt er weer een een thuiswedstrijd gespeeld. Om 18.45 uur spelen de Tubbergse dames tegen QSTA United in Tubbergen. Be There!

Foto’s: Spifo

Categories: Nieuws