Dames 2 mocht afgelopen weekend wederom op bezoek in Groningen. Dit keer namen zij het op tegen moestasj. Vooraf werd al gezegd een keer de overwinning te willen vieren bij restaurant de gouden 3 poot. Dit alleen als er werd gewonnen.

De motivatie was groot. Dames 2 wil altijd willen en elke keer verliezen met een paar punten zijn ze ook klaar mee. Gas dr’op en gaan! Snelle warming up en klaar voor de strijd.

De eerste helft begint de Tubbergse formatie fanatiek. De verdediging staat op zich als een huis en Groningen heeft moeite om te scoren. In de aanval ontstaan mooie acties en wordt de vrije man snel gevonden. Na 10 minuten staat er een stand van 6-12 op het scorebord. Dames 2 moet even wennen, want vaak lopen ze eerst achter de feiten aan. Het 2e kwart gaat dames 2 gestaag door. Mooi om te zien dat ze elkaar steeds beter vinden. De verdediging staat inmiddels als een hotel. Enkel door vrije worpen komt Groningen tot scoren.
Ruststand 8-29 (2-17)

Even verbaasd door een super sterke 1e helft beginnen de dames aan het 3e kwart. Kunnen ze dit voortzetten of komt Moestasj met een 2e helft offensief. Al snel kwamen ze erachter dat het laatste het geval was. Even wist dames 2 niet meer wat ze moesten doen. De werklust was groot, maar het ging niet van harte. Door beide teams wordt weinig gescoord in het 3e kwart. 16-36 (8-4) is de stand op het scorebord. Coach Martin legt uit hoe hij wil dat er gespeeld wordt. Het komt op het veld echter nog niet uit de verf. Een snelle time out moet uitkomst bieden. “Ik word niet snel boos, maar ik ben hier niet blij mee”, besluit Martin mee te beginnen. Er moet iets anders gebeuren, anders kan het nog wel eens mis gaan. Alles wordt op alles gezet door dames 2. Het is maar goed dat de 1e helft er eentje was voor in de boeken..
Eindstand 30-42 (14-8)

Al met al kon de overwinning wel gevierd worden bij restaurant de gouden 3 poot.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 18 november om 19.00 in Sportcentrum de vlaskoel. Celeritas-donar is de tegenstander. Tot dan!

Categories: Nieuws