Afgelopen weekend was voor dames 2 de return tegen Excercitia. Dit keer in Tubbergen. Tijdens de eerdere ontmoeting hebben de dames met 8 punten verloren. Hoog tijd voor een revanche.. met 2 mini’s op de bank en de tribune vol publiek waren beide teams er klaar voor.
Na een goede warming up, begonnen beide teams sterk aan de wedstrijd. Ongeveer halverwege het eerste kwart was dames 2 in opperste formatie en gooiden ze de verdediging dicht. Ecercitia had moete met scoren en dit resulteerde in een run van 14-0.
Stand na Q1 20-10

De toon was gezet. Vastberaden om de punten in tubbergen te laten. Er wordt hard gewerkt maar Jolly Jumpers heeft moeite om de basket te vinden. Er worden time out genomen om de dames de goede richting in te sturen, maar het mocht niet baten. Excercitia weet iets dichter bij te komen, maar met een voorsprong voor Jolly Jumpers worden de kleedkamers opgezocht.

Ruststand 27-21 (7-11)
Het “beruchte” 3e kwart is aangebroken. Zaak is om niet terug te zakken en de voorsprong te behouden en liever nog te vergroten. Beide teams maken het elkaar moeilijk en het spel gaat vaak op en neer zonder score.
Stand na Q3 40-35 (13-12)
De dames van Jolly Jumpers zwakken af in hun harde werken en laat het tot 41 41 terug komen. Niet geheel het plan..
De gedachten gaan terug naar het 1e kwart. Knoppen om en de verdediging goed dicht houden. De dames gingen als een speer. Mede daardoor, bleven de punten in Tubbergen.
Eindstand 54-45 (14-10)
Supporters die in grote getalen aanwezig waren, worden bedankt. Dames 2 hoopt volgend weekend bij Celeritas-donar de punten weer mee te nemen naar Tubbergen
Categories: Nieuws