Zaterdag 13 januari stond de eerste thuiswedstrijd van 2024 op het programma tegen Triple Threat (TTT). Voor deze wedstrijd waren onze sponsoren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Jolly Jumpers. Voorafgaande aan de wedstrijd kregen zij van verschillende mensen een praatje te horen, van onder andere Chris Stomp en Gertjan Verbeek. Laatst genoemde mocht ook de wedstrijd openen met de sprongbal.

Het eerst kwart begon erg onrustig. Het tempo was veel te laag en we gaven TTT alle kans om te scoren. Wat resulteerde in een 0-8 run. Door een verre driepunter van Jade werd de score geopend. Eindstand eerste kwart 15-16.

Het spelbeeld in het tweede kwart was compleet omgeslagen. Er werd beter verdedigd en het initiatief werd weer teruggepakt. Na een 9-0 run werd het eerste gaatje geslagen. Via een stand van 24-16, gingen we de rust in met een voorsprong van 10 punten. 31-21.

Tijdens de rust zijn de dames positief kritisch. Er werd gehamerd op de rebound en dat we druk moeten blijven zetten in de verdediging. Echter veranderde dat het spelbeeld van de tweede helft niet echt. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel pieken en dalen. Maar door de veerkracht die we als team hebben getoond. Hebben we de overwinning binnen gesleept. Eindstand 59-47.

Met deze hebben wij ons geplaatst voor de elite A.

Aankomend weekend staat er een uitwedstrijd tegen QSTA United op het programma. De wedstrijd zal om 20.00uur van start gaan.

Foto: Richard Steggink

Categories: Nieuws