Afgelopen zaterdagavond stond er voor de dames uit Tubbergen weer een uitwedstrijd op de planning. Ditmaal werd er aangetreden tegen QSTA United, de nummer 8 op de huidige ranglijst.

Na een voor de dames korte rit, begon de wedstrijd om 20.00 uur. De eerste paar minuten liepen gelijk op, QSTA scoorde gelijk een aantal 3-punters, waar vervolgens door Jasmijn gereageerd werd met een aantal mooie sterke lay-ups. Richting het einde van het 1ste kwart, breid de Tubbergse formatie de stand iets uit. De verdediging zit beter dicht, wat leidde tot goede fast breaks. Eindstand kwart 1: 13-24.

In het tweede kwart zetten de dames uit Bemmel een zone neer, waar in eerste instantie goed uit gescoord werd maar helaas vielen de schoten niet echt die avond waardoor heel ver uitlopen er op dat moment even niet in zat. Gelukkig hielden de dames de defense goed dicht en kwam alleen Lisanne de Jonge er een aantal keer goed doorheen. Beide teams gingen rusten bij een stand van 23-39.

Doorgaan met het druk geven op de bal, was een doel dat werd gesteld in de rust. Wanneer er met z’n allen energie werd gegeven, zag je dat de dames beloond werden. En dat lukte aan de start van kwart 3. De defense stond als een huis, QSTA wist maar 5 punten te scoren dit kwart, waardoor de Jumpers verder en verder uitliepen. Mooi samenspel wat uiteindelijk leidde tot makkelijke scores. Eindstand kwart 3: 29-57.

Dan zit de wedstrijd er natuurlijk nog niet op, weet je dat de winst zo goed als binnen is, maar moet er nog 10 minuten geknokt worden. Want als je zo ruim voor staat, dan wil je die voorsprong niet meer weggeven. Pien opent de score in de kwart, gevolgd door een mooie jumper van Emma Boerrigter. Vervolgens komt er nog een mooie zone uit voor de dames gevolgd met een full court press wat de eindstand brengt naar een 38-72 overwinning voor de Tubbergse formatie.

Aanstaande woensdag, staat de kwartfinale van de beker gepland. Ditmaal treden de dames aan tegen TopKip Lions uit Landsmeer. De wedstrijd start om 20:30. Kom de dames aanmoedigen!!!

Categories: Nieuws