Groene Uilen uit Groningen kwam op bezoek. De vorige ontmoeting verliep in een verliespartij uit van 6 punten. Echter, dames 2 zit in een winning mood en zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld.
Voortvarend gaan de dames van start. De aanval loopt goed en de Groningse formatie heeft zo snel geen antwoord. In de verdediging geeft dames 2 niets tot nauwelijks wat weg. Dat staat weer als een huis. Het resultaat hiervan waren veel steaks en een run van 12-0
Stand Q1 22-8
Vol energie gaan beide teams van start in het 2e kwart. Opeens ontpopt er iemand bij Groene Uilen tot schot kanon en krijgt dames 2 de nodige punten om de oren. Snel een time out om ze uit het ritme te krijgen en zelf het heft in handen te nemen. Dit helpt gelukkig een beetje, maar de dames zijn er nog niet.
Ruststand 45-30 (23-22)
Wederom afgesproken om het 3e kwart de energie hoog te houden en het eigen spel te spelen. Dit lukte voor even, maar toch was er weer een klein dipje. Iets waar meerdere teams van Jolly Jumpers last van lijken te hebben. De bezoekers weten steeds dichter bij te komen. Hoe loopt dit af?
Stand Q3 60-50 (15-20)
In het laatste kwart besluiten de dames het nog even spannend te maken, niet geheel volgens afspraak, maar er zijn nog 6 punten verschil. Er moest een keerpunt komen, heel snel. Dat kwam er. De dames bleven bij henzelf en speelden zekere aanvallen, waren zuinig met de bal en de verdediging werd ook weer dicht gezet. Een mooie teamoverwinning
Eindstand 80-64 (20-14)
De 3e plek is minimaal weer een week voor dames 2. Zaterdag 27 januari speelt dames 2 regen Arriba in Enschede om 19.00. Benieuwd hoe dat gaat? Kom de dames gerust aanmoedigen.
Categories: Nieuws