Na de overwinning vorig weekend op Groene Uilen ging dames 2 afgelopen zaterdag op bezoek bij Arriba, het team dat momenteel op de 1e plek staat. In de kleedkamer wordt er nog door Pien gezegd “Ik heb het gevoel dat er iets gaat gebeuren..”. Iedereen wuift het weg en denkt aan blessures. Blessures kan dames 2 niet gebruiken, want ee zijn er al 3 geblesseerd en een 2tal viert vakantie. Na een goede warming up, die wel nodig was met de koude temperatuur in de zaal, ging de bal de lucht in.

Dames 2 gaat voortvarend van start. Ziet waar de kansen liggen en verdedigen weer strak. Daar ligt momenteel wel de kwaliteit van de dames.. De meeste tegenstanders komen er niet door heen. Wat ook gelijk duidelijk is, is dat de scheidsrechters strak en duidelijk fluiten, waardoor iedereen gelijk weet wat wel en niet is toegestaan. Verbaasd kijken heeft dan ook geen zin, want ze zullen het wel goed hebben.

Stand Q1 10-16

Een lekker begin, zaak om door te zetten en zeker niet af te zwakken. Arriba moet de meest scorende speelster op de bank zetten met 4 fouten. Weet dames 2 hier van te profiteren? Ze lopen niet uit, maar Arriba komt ook zeker niet dichterbij dan dat ze al waren. Met voorsprong de rust in.

Ruststand 25-28 (15-12)

Opvallend is dat er niet over een “3e kwart” gesproken wordt. Helder is dat er een voorsprong is en dat dames 2 niet van plan is om deze uit handen te geven. Ze willen de punten meenemen voor de speelsters die vanuit Oostenrijk en Bali wachten op de uitslag. Gas erop en strijden voor wat ze waard zijn.

De dames voelen dat er iets gebeuren kan, laat Pien nu voor de tijd hierover iets gezegd hebben. Er wordt gespeeld als team en van een “berucht 3e kwart” is dan ook eigenlijk geen sprake. Het spel gaat snel heen en weer en dames 2 neemt daarin rust wanneer het nodig is en speelt snel wanneer het kan. Dit werkt en dames 2 loopt uit. Inmiddels heeft dames 2, 1 wissel minder ivm blessure.

Stand Q3 36-42 (11-14)

Het laatste kwart. Wederom geld, doorgaan en zeker niet verzwakken. Dit laatste gebeurd wel een beetje. De energie lijkt op te raken. Dan maar verder strijden op karakter.. Daar komt het volgende probleem om de hoek kijken de eerste speler heeft 5 fout, dat betekend nog 1 wissel op de bank. Nog 2 minuten volhouden in deze thriller van een wedstrijd. Arriba mag met nog een paar seconden vrijeworpen nemen. Het geluk is aan de zijde van Jolly Jumpers, want ze raakt er 1, waardoor het gelijk is. Verlenging…

Eindstand 51-51 (15-9)

Daar gaan ze, 5 minute strijden.. daar is de eerste met kramp verschijnselen. Snel wisselen, kramp eruit lopen en er weer in. Dit gaat een aantal keer zo verder tot er nog een speelster 5 fouten heeft. Oeii geen wissels meer. Nou nog 1, maar als het niet nodig is niet. Weer is daar de kramp, snel wisselen voor de geblesseerde speelster. Het probleem is echter dat een 3e speelster ook 5 fouten heeft. Dit brengt dames 2 op het veld met 3 fitte speelsters, 1 geblesseerde en 1 met constant kramp. Waar gaat dit heen? Een 3punter voor Arriba in de laatste seconde… op naar de 2e verlenging.

Stand na 1e verlenging 62-62 (11-11)

Hopelijk de laatste 5 minuten strijden en dan met de winst naar huis. Het wordt stuivertje wisselen en veel vrije worpen. Een belangrijke 3 punter van Marissa die er mooi in gaat, geeft een beetje adem ruimte. Even, want aan de andere kant vliegt de bal er net zo hard in, wederom gelijk. De tafelofficials proberen tijd bij te sprokkelen door de tijd niet of heel last aan te zetten.. Dan de meest belangrijke 3punter van de avond van Silke vliegt erin. Zal het geluk dan toch naar Jolly Jumpers komen? Arriba weet niet te scoren en weer een kans voor Jolly Jumpers. Er mogen weer vrijeworpen genomen worden. +1 het gejuich is luid. Met nog 7 seconden en 4 punten voorsprong weet Arriba niet meer te scoren. De dames springen elkaar in de armen en de blijdschap is terecht.

Eindstand na 2e verlenging 70-74 (8-12)

Pien had gelijk, er gebeurde iets.. 2 geblesseerden, geen wissels meer, maar boven dat, wint dames 2 van de nummer 1!!

Volgend weekend, 3 februari speelt dames 2 tegen de nummer 2, Tonego. 18.45 in Sportcentrum de Vlaskoel. Zorg voor een volle tribune en moedig de dames aan!

Categories: Nieuws