Zaterdag avond stond er alweer een wedstrijd gepland voor de dames uit Tubbergen. Na de verloren kwartfinale in de beker, waren de dames gebrand om deze wedstrijd wel aan het langste eind te trekken.

En dat was duidelijk te zien in de eerste minuten van de wedstrijd. De dames hadden de defense helemaal dicht zitten, DenHelder wist niet wat ze moesten doen. Al snel werd er een time-out aangevraagd aan de kan van de DenHelder Suns. Jolly Jumpers liep uit naar een 13-2 voorsprong na 4 minuten spelen. Maar toen werden de dames van de tegenpartij wakker en deden wat terug. Eindstand kwart 1: 15-12.

In het tweede kwart liep het gelijk op. De roodhemden probeerden zo hier en daar wat te pressen, wat af en toe heel goed ging wat leidde tot scores, op andere momenten kregen de dames uit DenHelder open lay-ups. En toen… De comeback van Noelle Droste, eindelijk weer op het veld na een maandenlange revalidatie. Dik en dik verdiend, en hoe ze haar eerste punten weer maakte, echt op de Noelle manier. Heel fijn om haar weer terug te hebben in de wedstrijd selectie.

De beide teams zochten de kleedkamers op bij een stand van 31-27.

De roodhemden wisten in de eerste minuten van de tweede helft niet echt te scoren, de aanval liep stroef waardoor iedereen een beetje een los eilandje werd. Na een aantal wissels, kwam er weer wat meer pit en werd er mooi basketbal gespeeld. De defense zat weer goed op slot, wat leidde tot hele mooie fast breaks. Hierdoor sloten de dames het kwart af met een 10 punten voorsprong, 51-41.

Maar een 10 punten voorsprong zegt nog niks. DenHelder komt in de eerste minuten van het 4e kwart dichter en dichter bij, tot op 1 punt zelfs. Gelukkig schoot marell er een bevrijdend 3-tje in wat de Tubbergse formatie weer even rust gaf. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en de dames houden de punten in Tubbergen, eindstand : 62-56.

Aankomend weekend staat er een uitwedstrijd naar Katwijk op het programma, de dames treden daar aan om 19:00. Er een een livestream, dus wil je de dames zien, kijk dan de livestream!

Categories: Nieuws