Afgelopen zaterdag heeft dames 2 het opgenomen tegen Twente Buzzards. Na de overwinning op Arriba en Tonego, wilden de dames deze pot natuurlijk ook winnen.

Een wedstrijd in het carnavals weekend. Dit kon of goed uitpakken of volledig verkeerd. Er was een verzoek ingediend tot verplaatsing, maar deze werd afgekeurd. Met 6 fitte speelsters en een aantal die in een ander team spelen of terug kwamen van een blessure werd de sprongbal in ieder geval gewonnen.

Al snel bleek dat de scheidsrechters alle kleine foutjes zagen en de duidelijke fouten vaak links lieten liggen. Door deze frustratie rook Twente Buzzards kansen en bleek makkelijker tot scoren te komen dan de dames uit Tubbergen.

Stand na Q1 15-11

Het is duidelijk dat dat dames 2 uit een ander vaatje moet tappen. De verdediging wordt eerst aangepast en dit lijkt beter te werken. De speelsters gaan door elkaar door het vuur. Het spel was (en bleef) er fysiek. Desondanks liet dames 2 de kop niet hangen en vechtte voor elke score.

Ruststand 24-22 (9-11)

Gaat Martin nu de nadruk leggen op de aanval en nieuwe dingen in brengen? Of gaat hij de nadruk leggen op de verdediging? Dit laatste werd het. En gelijk had hij. Een wedstrijd win je in de verdediging en laat die nu net staan als een huis. Het zijn de Lucky ballen die bij Twente Buzzards vallen. Langzaam maar zeker bouwen de dames uit Tubbergen de voorsprong uit.

Stand Q3 34-37 (10-15)

Dit kwart gebeurde er iets wat nog niet eerder in “de coach carrière” van Martin voorgekomen is. Een Technische fout (eigenlijk ook voor de bank). Twente Buzzards had een vrije worp en de desbetreffende speelster stond ruim op de lijn. Er werd niks gezegd, maar op moment van schieten vloog Martin en de bank de lucht in, om de scheidsrechter er op te wijzen dat het voetfout was. Het werd weggewuifd met een T. De resterende tijd bleven de dames hun eigen spel spelen en het werd duidelijk dat op het eind duidelijk werd welk team over meer kwaliteit beschikt en terecht de wedstrijd gewonnen heeft.

Eindstand 45-52 (11-15)

Dames 2 zit een een flow waar ze absoluut niet uitgehaald willen worden. Kom ze supporten op 2 maart. Er wordt gespeeld tegen Excercitia in Sportcentrum de Vlaskoel.

Categories: Nieuws