Afgelopen zaterdag speelde dames 2 tegen excercitia uit Eelde. Vooraf werd een spannende wedstrijd verwacht, dus werden alle zeilen bij gezet. Er is afgelopen weken hard getraind en de dames en Martin hebben een doel gesteld.

De sprongbal werd gewonnen. Er volgde een stroef begin. De eerste scores waren voor de dames uit Tubbergen. Excercitia wist pas na 5 minuten de eerste score te maken. Langzaam maar zeker wordt er een mooie voorsprong opgebouwd en kunnen de dames relaxed hun eigen spel spelen.

Stand Q1 17-8

Wegens blessures deden er een aantal speelsters uit U21 en Dames 3 mee. Mooi om te zien hoe zij makkelijk mee draaien en de klik in het team er met elkaar is. Er wordt geswitched van verdediging. Dames 2 moet even weer wennen en Excercitia weet een aantal keren makkelijk tot scoren te komen. Gelukkig weten de dames het weer op te pakken en gaan de rust in met ruime voorsprong.

Ruststand 46-22 (29-14)

Een aantal weken is er al geen sprake meer van “het beruchte” 3e kwart. Deze wedstrijd is dat ook niet zo, maar daarin tegen speelt excercitia een sterk kwart, waardoor er door beide teams ongeveer even veel gescoord wordt. Hierdoor besluit dames 2 het over een andere boeg te gooien.

Stand Q3 65-40 (19-18)

De spanning was er al een tijdje uit, maar er is een doel voor ogen. Iedereen wil de 100 punten halen. Gestaag beginnen de dames aan deze uitdaging. Het lijkt alsof excrcitia het door heeft en steekt er een stokje voor. Er vallen nog een paar mooie drie punters, maar de 100 wordt niet gehaald.

Eindstand 92-52 (27-12)

Categories: Nieuws