Afgelopen zaterdag is dames 2 op bezoek geweest bij moestasj in Groningen. De spelersbus had een lekke band, dus met 3 auto’s richting het noorden. Onderweg werd er naar F1 of dames 1 gekeken of een powernap gedaan.

Wie de ranglijst in de gaten houdt, heeft gezien dat Moestasj 7e staat en dames 2 op koers is naar de 1e plek. Je zult denken dat wordt een eitje, maar deze wedstrijden zijn vaak het moeilijkst.

Vol energie wordt er begonnen aan de wedstrijd. De aanval loopt goed en de verdediging staat wederom als een huis. Echter lijken de dames moeite te hebben met het bord en de ring. De bal stuitert alle kanten op, behalve door het netje. Het geluk is dat Moestasj tegen het zelfde probleem aan lijkt te lopen

Stand Q1 8-10

Koppies erbij houden en het eigen spel spelen. De ballen beginnen te vallen en de dames zien waar de gaten vallen. Ook de rebounds zijn voor Jolly Jumpers. Het maakt niet uit dat er een paar lange speelsters zijn bij moestasj. 9 van de 10 rebounds zijn voor dames 2. Bal naar voren en weer een paar puntjes erbij op het scorebord.

Ruststand 14-24 (6-14)

Wat maakt dames 2 van dit kwart? Ze zijn er nog niet en dat weten ze. Er moet met energie gespeeld worden. Echter lijkt deze verdwenen te zijn en er wordt veel balverlies geleden. Het gevolg hiervan is dat de dames achter de feiten aan lopen en het zichzelf onnodig moeilijk maken. Maar goed er zijn nog 10 minuten om te laten zien waarom de dames in de top meedraaien.

Stand Q3 33-33 (19-9)

De knop moet om en er moeten slimme keuzes gemaakt worden. Dit wordt gedaan. De dames zoeken naar de opties die ontstaan en weten een minimale voorsprong te pakken. Het blijft spannend. Met nog 1 seconde op de klok wordt het verschil door een vrijeworp naar +3 gemaakt. Moestasj vlucht in een time out om een aanval te bedenken die tot een 3 punter lijd. Helaas gaat dit niet zoals gepland en gaat dames 2 met de winst weer naar het mooie Twente.

Eindstand 47-50 (14-17)

Categories: Nieuws