Vorig weekend ging de wedstrijd tegen Triple Treat uit Haarlem niet door. Dus de Jumpers konden zich gaan focussen op de wedstrijd tegen de koploper, Grasshoppers uit Katwijk. Bij de eerdere ontmoetingen ging de ploeg uit Katwijk er telkens met de winst vandoor, maar dit ging wel wat moeizaam. Dit belooft een leuke pot te worden.

Om 18.30 uur wordt er gespeeld in Tubbergen. Het eerste kwart gaan beide teams gelijk op. De roodhemden spelen snel, rennen veel, maar halen hier niet altijd een score uit. De verdediging gaat goed, maar de uitploeg weet wel de gaten te vinden in de Tubbergse verdediging. De thuisploeg weet de aanval wat beter door te spelen, waardoor er betere opties worden gespeeld. Het eerste kwart eindigt in een 17-18 voorsprong voor Katwijk.

Het tweede kwart beginnen de Jumpers niet helemaal scherp. Er wordt in de verdediging niet goed gecommuniceerd, hier profiteren de Grasshoppers van en lopen uit naar 10 punten verschil. Even terug naar de basis en spelen voor de goede opties. Dit werkt en de Tubbergse dames spelen wat slimmer. Maar Grasshoppers scoort drie keer te makkelijk achter elkaar aan het einde van het tweede kwart en hierdoor zoeken de teams de kleedkamer op met een 33-42 ruststand.

Jolly Jumpers weet wat er veranderd moet worden en beginnen aan het derde kwart. Het spel is wat wisselend, net als in de eerste helft. Een goede aanval, maar dan weer een mindere verdediging. De roodhemden blijven wel aansluiten bij de uitploeg, maar ze komen niet dichterbij dan 7 punten. Er moet een stapje bij met elkaar.

Het vierde en laatste kwart, 10 minuten lang alles geven. Door een sterk spelende Jasmijn de Ceuninck van Capelle, komen de Tubbergse dames dichterbij. Je ziet dat er wat moeite ontstaan bij de dames uit Katwijk. De verdediging gaat beter en er staat een team op het veld. Met nog een paar minuten te spelen, staat er een verschil van 6 punten op het scorebord. Grasshoppers neemt de tijd en spelen het slim. Jolly Jumpers heeft hierna moeite met scoren, dit leidt tot een 63-73 winst voor de dames van Grasshoppers.

Een wedstrijd waarin de Jumpers niet stabiel genoeg speelden, maar wel ontzettend hard gewerkt en geknokt hebben met elkaar. Voor nu hebben de dames twéé weekenden vrij. Op zaterdag 30 maart spelen de Jolly Jumpers een thuiswedstrijd tegen Triple Treat uit Haarlem. Om 18.30 uur in Sportcentrum de Vlaskoel.

Categories: Nieuws