De nummer 1 (Jolly Jumpers) neemt het op tegen de nummer 2 (Arriba). Beide teams kunnen nog kampioen worden. Wanneer het eindsignaal zal klinken is het voor een van de 2 niet meer mogelijk.

Voortvarend beginnen beide teams aan de wedstrijd. De verdediging van Jolly staat niet als een huis, maar als een hotel. Wat een werklust hebben die dames. Jammer was wel dat open layups veelvoudig werden gemist door het stuiterbord bij Arriba.

Stand Q1 0-11

De verbazing is groot bij Jolly Jumpers als ze zien dat Arriba nog niet heeft weten te scoren. Er wordt als team gespeeld en Arriba heeft het moeilijk. De supporters van Arriba gaan uit hun dak wanneer ze na 12 minuten weten te scoren. De voorsprong is echter groot en de dames uit Tubbergen zijn er niet van onder de indruk en gaan gestaag door.

Ruststand 10-28 (10-17)

Met de vorige ontmoeting in het achterhoofd (2 verlengingen en een nipte zegen) beginnen de dames aan het 3e kwart. Er moet nu al met “de tijd” worden gespeeld. Lange anvallen en alleen naar de basket als je helemaal vrij bent. Er worden een aantal onnodige fouten gemaakt, waardoor arriba kan profiteren van de 5 teamfouten, en een paar keer op de vrije worplijn komt te staan. Dit doen ze echter niet en de dames van Jolly maken de voorsprong iets groter.

Stand Q3 17-39 (7-11)

Het laatste kwart. Wie de dames uit Tubbergen volgt, weet dat ze dit niet meer uit handen gaan geven. De touwtjes worden een beetje losgelaten, maar de voorsprong komt niet meer in gevaar. Een terechte overwinning.

Eindstand 27-53 (10-14)

Vooraf werd er verwacht dat er een spannende pot zou worden gespeeld. Vele supporters zijn mee “gereisd”, want ja Enschede is wel een half uur rijden..

Daarvoor dank!

Categories: Nieuws