Afgelopen woensdag avond stond de tweede wedstrijd in de best-of-three serie op het programma. De dames uit Tubbergen waren afgelopen zaterdag op een 1-0 voorsprong gekomen en konden het dus deze avond afmaken.

De wedstrijd werd goed gestart aan de kant van de Jumpers met een mooie 3-Punter van Marell gevolgd door een mooie score van Noelle. Dan wordt ook Den Helder wakker, de thuisploeg geeft veel druk waar de Tubbergse formatie wat van lijkt te schrikken. Hierdoor krijgen de dames uit Den Helder een run van 8 punten achter elkaar. De uitploeg doet in de laatste minuten van het kwart nog wat terug waardoor het verschil iets verkleind wordt, eindstand kwart 1: 20-16.

Jolly komt niet makkelijk in de aanval door de gegeven druk aan de kant van Den Helder. Hierdoor lopen de aanvallen niet zoals ze normaal lopen en worden er veel ballen geforceerd. In deze fase van de wedstrijd loopt de formatie van Mario Bennes ook weer wat uit, het verschil loopt op tot 8 punten. Gelukkig kan Kim wat terug doen aan de kant van de Tubbergse formatie waardoor het verschil 2 punten is in het voordeel van Den Helder. Ruststand 31-29.

Dat de dames het niet cadeau krijgen is wel duidelijk. Vechten voor iedere bal en samen met elkaar spelen moet ervoor zorgen dat de meiden erop en erover kunnen bij Den Helder.

Ook dit kwart wordt gestart met een 3-punter, dit keer gemaakt door Jade. De dames beginnen wat sneller te spelen en je merkt dat Den Helder dat niet kan stoppen, alleen nog door fouten te maken. Maar nog blijft het spannend, 40-40 is de stand met nog 10 minuten te gaan.

En dan staan de dames uit Tubbergen er. Veel stops worden er gemaakt in de verdediging waardoor er veel gerend kan worden, een kracht van de Jumpers. Je ziet het verschil rustig oplopen. De dames spelen het volwassen uit en de thuisploeg  komt dit keer niet meer terug. Dat betekent met nog 1 minuut spelen dat de meiden al zeker zijn van die halve finale. En ja, na het eindsignaal was het dan helemaal zeker. Jolly Jumpers gaat naar de halve finale van het landskampioenschap. Eindstand van de wedstrijd: 48-58.

Dit betekent dat de Jumpers aankomend weekend vrij zijn en er volgende week woensdag een uitwedstrijd op het programma staat. Er wordt dan in ronde twéé een “best of 5” serie gespeeld tegen TopKip uit Landsmeer. Houdt de socials in de gaten.

Categories: Nieuws