De Jumpers speelden woensdag hun eerste wedstrijd van de final four, uit tegen Topkip Lions. De Jumpers begonnen minder scherp aan de wedstrijd. De Jumpers hadden moeite met scoren waardoor ze de eerste minuten een achterstand van 10-0 hadden. Na een time-out wisten de roodhemden beter de basket te vinden. Er werd meer verantwoordelijkheid genomen waardoor het 1e kwart afsloten werd met stand van 20-17.

De tweede kwart wisten de dames uit Tubbergeb de goede flow van de laatste 7 minuten van het eerste kwart door te zetten. De verdediging zat beter dicht waardoor Topkip minder makkelijk kom scoren. Er werd goed uitgebokst en met tempo gespeeld, iets wat de Jumpers graag doen en goed kunnen. De roodhemden gingen dan ook met een voorsprong van 5 punten de rust in (33-38).

Het derde kwart begon rommelig, van beide kanten werd veel gescoord. De Jumpers hadden het inside goed dichtzitten, met als gevolg dat Topkip open driepunters erin konden schieten. Bij de roodhemden viel het schot echter niet en werd het moeilijker om de voorsprong te behouden. De derde kwart werd afgesloten met een achterstand van 3 punten (54-51).

Helaas was in het vierde kwart de flow er uit bij de Jumpers. Er werd minder samengespeeld en in de verdediging werden afspraken niet meer nagekomen. Topkip kon hierdoor uitlopen tot een eindstand van 73-60.

Zaterdag 4 mei speelt Jolly Jumpers om 15.00 uur hun 2e wedstrijd in Landsmeer. Er gaat een bus vanuit Tubbergen om de meiden aan te moedigen, BE THERE!

Categories: Nieuws