Op zaterdag 4 mei om 15.00 uur begon in Landsmeer, de 2e play-off wedstrijd tegen TopKip Lions. In de eerste wedstrijd hadden de Lions gewonnen door een mindere tweede helft van Jolly Jumpers. Hierdoor staat de Tubbergse ploeg 1-0 achter.

De wedstrijd ging van start en TopKip Lions zetten meteen de toon en kwamen op een voorsprong van 8-0. Maar de meiden van Jolly Jumpers werd hierna meteen wakker en antwoordden meteen terug met een stand van 8-8. Door de fouten van Lions en het snelle aanvallende spelletje van Jolly kon de Tubbergse ploeg de voorsprong uitbreiden naar een stand van 14-20.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op in het tweede kwart. De thuisploeg kwam terug met een stand van 28-29, waarbij Jolly door vechtlust en karakter het antwoord gaf en weer op voorsprong kwam met een stand van 32-39.

In de kleedkamer van de Jumpers werd een kort maar krachtig praatje gehouden, waarbij er in de aanval snelheid gemaakt moest worden. In de verdediging moest er meer communicatie komen.

Het derde kwart ging van start en Jolly Jumpers begon met mooi samenspel waaruit scores kwamen, waaronder een waanzinnige driepunter van Jade Brughuis waarop nog een fout werd gemaakt. De bal snelheid was hoog en er kwamen veel vrije gaten, dit werd meteen benut door de Tubbergse dames. De voorsprong werd uitgebreid naar 40-57 in het voordeel van Jolly Jumpers. Maar toen werden de Lions wakker en begonnen met een scoring streak, waarbij er veel makkelijke scores kwamen. Een raak voor de Jumpers om hun koppie erbij te houden. Het derde kwart eindigt in een 49-62 voorsprong.

Met een redelijke voorsprong moesten de meiden uit Tubbergen hun hoofd koel houden en spelen in hun eigen tempo en eigen spel. Lions opende het vierde kwart met twee scores. Hierna begon Jolly Jumpers de druk weer op te voeren en hadden een geweldige run van 9-0. Hierdoor werd de voorsprong 54-74 met nog 6,5 minuut te gaan. Met wat goede inside scores van Richelle van der Keijl bleven de Lions in de wedstrijd, maar het was niet genoeg. Jolly Jumpers wint met 66-82 van TopKip Lions.

De stand in deze serie is nu 1-1. Aanstaande woensdag staat de derde wedstrijd gepland in Tubbergen. Er wordt gespeeld om 20.30 uur in Sportcentrum De Vlaskoel.

Categories: Nieuws